Nieuwe achtbaan opent voorlopig niet in Plopsaland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De nieuwe houten achtbaan in Plopsaland, "Heidi the ride", opent voorlopig niet, als voorzorgsmaatregel om burenprotest te vermijden. Het pretpark zit sinds dinsdag zonder milieuvergunning. De milieuvergunning van Plopsaland liep af op 18 juli. Het park had een extern bedrijf ingeschakeld om de nieuwe vergunning in goede banen te leiden, maar dat slaagde er niet in de aanvraag tijdig in te dienen.

Deze zomer had normaal een nieuwe achtbaan moeten openen in het park. "De baan is volledig goedgekeurd, met een blanco keuringsverslag", zegt Steve Van den Kerkhof, directeur van het park. "In de bouwvergunning stonden ook voorwaarden rond geluid en ook daar hebben we van een onafhankelijk studiebureau de bevestiging dat alles conform is."

Toch werd besloten de attractie voorlopig niet te openen. "We streven ernaar de bestaande toestand nu zoveel mogelijk te respecteren", stelt Van de Kerkhof. Volgens hem zijn er nog geen echte klachten van buurtbewoners binnengekomen. "Ik ga ervan uit dat het eventuele bestaande ongenoegen met de achtbaan uit het verleden stamt. Tijdens de testritten hebben we bijvoorbeeld verschillende soorten wielen uitgeprobeerd. Bij een aantal tests werd daardoor extreem veel lawaai gemaakt."

Hoe lang de achtbaan dicht blijft is voorlopig onbekend. "Misschien beslissen we morgen om te openen, misschien blijft ze de hele zomer dicht", besluit de directeur.

bron: Belga