GP Pino Cerami - Jelle Wallays soleert naar zege in jubileumeditie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jelle Wallays heeft woensdag de vijftigste editie van de Grote Prijs Pino Cerami (cat 1.1) op zijn naam geschreven. De 27-jarige renner van Lotto Soudal kwam na een tocht over 210,8 kilometer tussen Saint-Ghislain en Frameries solo over de streep. Jérôme Baugnies moest vrede nemen met de tweede plaats, de Brit Christopher Latham hield wereldkampioen veldrijden Wout van Aert van het podium. Bij de start van het plaatselijke circuit (na 162,3 km) greep het peloton Christophe Prémont en de Australiër Sean Lake, de laatste overblijvers van heel wat vluchters in de beginfase. In de finale voorkwam een groep van 29 renners, onder wie Jelle Wallays, de traditionele massaspurt. Wallays verschalkte zijn medevluchters en soleerde naar zijn eerste seizoenszege.

Ook vorig jaar probeerde Wallays met een late uitval de Henegouwse semiklassieker te winnen, maar met de streep in zicht werd hij toen opgeslokt door het peloton. "Ik zat wel met revanchegevoelens. Ik wist dat ik moeilijk in te halen zou zijn als ik er alleen vanonder zou muizen. Op zo'n 15 kilometer van de streep ben ik vertrokken, in de wetenschap dat ik de vorm had om de vlucht tot het einde uit te zingen", reageerde Wallays na zijn eerste overwinning in het shirt van Lotto Soudal. "Weinig mensen weten dat ik veel problemen had in het begin van het seizoen. Met het oog op het BK ben ik steeds beter geworden. Nadien heb ik enkele dagen rust genomen en ben ik op stage vertrokken. In de GP Cerami heb ik mijn goede vorm getoond. Deze overwinning deed deugd na alle kritiek die ik heb moeten slikken. Maar ik heb dan ook al hard gewerkt voor de ploeg. Hier bewijs ik dat ik nog altijd dezelfde renner ben als voordien."

Wallays is opgenomen in de voorselectie voor de Vuelta. "Mogelijk rijd ik ook de ploegentijdrit op het WK. Intussen sta ik op de startlijst van de Ronde van Wallonië (2.BC), de RideLondon Classic (1.BC), de Ronde van de Ain en hopelijk de Ronde van Spanje", deed Wallays zijn programma uit de doeken.

Vorig jaar schreef de 27-jarige West-Vlaming Dwars door Vlaanderen en de GP Criquelion op zijn naam. In 2014 bracht hij Parijs-Tours op zijn palmares, een jaar eerder boekte hij etappewinst in de World Ports Classic. Op de erelijst van de GP Cerami volgt hij Philippe Gilbert op.

bron: Belga