Eerst nog drukkend zwoel, nadien kans op onweer

Eerst nog drukkend zwoel

Woensdagnamiddag begint zonnig en droog, maar geleidelijk komen er meer wolken en groeit de kans op een plaatselijke regen- of onweersbui. Het wordt zwoel met maxima van 29 tot 35 graden. Dat meldt het KMI. Vanaf het westen komen er stilaan meer wolkenvelden en groeit de kans op een plaatselijke bui. Vooral in het oosten kunnen dat stevige buien zijn met kans op onweer. Het wordt erg warm met maxima van 29 tot plaatselijk 35 graden. De wind waait meestal matig uit zuidwest, tijdelijk ruimend naar westzuidwest. Aan zee wordt de wind op het einde van de namiddag af en toe vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Woensdagavond en -nacht blijft het onweerachtig in de zuidoostelijke landshelft. Die buien kunnen plaatselijk hevig zijn, met kans op hagel, felle rukwinden en veel neerslag op korte tijd. De minima variëren van 14 tot 18 graden. De wind wordt zwak tot matig uit zuidwest tot westzuidwest.

Donderdag krijgen we droog weer met opklaringen. In het zuidoosten is het nog tijdelijk zwaarbewolkt. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele plaatselijke buien. Een donderslag na de middag is niet uitgesloten in de oostelijke helft van het land. Het wordt merkelijk minder warm met maxima van 23 tot 27 graden.

Donderdagavond en tijdens het eerste deel van de nacht volgt een drogere periode met opklaringen en wolkenvelden. Na middernacht wordt het opnieuw zwaarbewolkt in het centrum en het oosten met stevige buien die plaatselijk kunnen gepaard gaan met onweer en veel neerslag op korte tijd. Minima van 14 tot 18 graden bij een zwakke wind uit noordelijke of veranderlijke richtingen. Later wisselend bewolkt met kans op een plaatselijke bui.

Van vrijdag tot zondag wordt stilaan minder warm. In het westen blijft het meestal droog, in het oosten nog kans op regen- of onweersbuien. De maxima schommelen tussen 21 graden in de Ardennen en aan de kust en 26 graden in de Kempen.

bron: Belga