Verloren fototoestel duikt na drie jaar weer op aan Zweedse kust

Aan de kust van Gullholmen, een Zweeds eiland, is een fototoestel aangespoeld dat drie jaar geleden per ongeluk in de Noordzee verdween. Een aandachtige bewoner merkte het apparaat op en vond een dag later via Facebook de oorspronkelijke eigenaar.

Het toestel zat in een waterdichte beschermhoes en op die manier kon het alsnog gerecupereerd worden, inclusief de kostbare foto’s die op de geheugenkaart stonden. Eigenares Adele Devonshire uit het Britse Colchester verloor het waterdichte apparaat in juli 2013 toen ze ging duiken nabij het Schotse vissersdorp St Abbs. “Na de duik besefte ik dat de camera niet meer vastzat aan mijn pak. Vermoedelijk was de bevestiging gebarsten”, zegt Devonshire. “Ik kan nog steeds niet geloven dat het heel de tijd heeft rondgedobberd op zee”, besluit ze opgelucht.

Lars Mossberg, de eerlijke vinder, trof het toestel 854 kilometer verder aan op Gullholmen, een Zweeds eiland met slechts een honderdtal inwoners. Hij plaatste de vondst in de Facebookgroep Lost At Sea en kwam op die manier bij de eigenares terecht.

Foto Facebook / Lost At Sea