Zeer zacht zwoel zomerweer

Zeer zacht zwoel zomerweer

Vandaag en morgen wordt het kreunen onder een loden zon, zoveel is zeker. Dinsdagnamiddag blijft het zonnig en wordt het zomers warm, met maxima van 26 graden in de Hoge Venen tot 32 graden in de Kempen. De wind waait in het binnenland zwak uit het zuidoosten, aan zee meestal matig uit oost tot noordoost. Dinsdagavond en -nacht blijft het helder en zeer zacht, met minima van 16 tot 20 graden. De zuidoostelijke wind wordt meestal matig. Dat meldt het KMI. Woensdagvoormiddag is het zonnig. Na de middag komt er stilaan meer bewolking en groeit de kans op buien, lokaal met onweer. Het wordt zwoel, met maxima tussen 29 en 34 graden. De wind waait matig en ruimt van zuidoost naar zuidwest tot west. Woendagavond en -nacht blijft het onweerachtig. Vooral in de oostelijke landshelft kunnen de onweersbuien stevig zijn, met kans op hagel en felle rukwinden. De minima schommelen tussen 16 en 19 graden. De wind wordt zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

Donderdagochtend is het ten zuiden van Samber en Maas wisselend tot soms zwaarbewolkt met wat regen of buien. Elders is het overwegend droog. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt met kans op (onweers)buien, vooral dan in het zuiden van het land. ’s Avonds en tijdens het eerste deel van de nacht wordt het droog met brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht nemen de bewolking en de buienkans weer toe. De maxima liggen rond 23 graden aan zee, rond 25 graden in de Ardennen en rond 28 graden in het centrum. De wind waait zwak, en aan zee matig, uit het westen en wordt in de loop van de namiddag zwak tot matig uit het noordwesten.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met vooral in het oosten en het zuiden buien met kans op onweer. In het westen zou het overwegend droog blijven. De maxima liggen rond 22 of 23 graden.

Zaterdag wordt het droog met brede opklaringen en maxima van dezelfde grootteorde. In het zuidoosten van het land is de bewolking hardnekkiger en kan er zelfs nog een buitje vallen. Zondag wordt het opnieuw meer bewolkt, maar het zou grotendeels droog blijven. Aan zee moet men wel rekening houden met een kleine buienkans. De maxima liggen rond 24 of 25 graden. Vanaf maandag stijgt de kans op regen. Het blijft wel ongeveer even warm.

bron: Belga