Weerbericht – Zweten is de boodschap, verkoeling zoeken de missie

Wie snakt naar warmere temperaturen, wordt dinsdag en woensdag op zijn wenken bediend. Dinsdag is het zonnig en zeer warm met maxima van 26 tot plaatselijk 32 graden. Woensdag wordt het nog wat warmer met maxima tot 33 of 34 graden. Op het einde van de dag en woensdagnacht groeit de kans op onweer. Donderdag en vrijdag is er vooral in het zuidoosten nog kans op buien en onweer bij maxima rond 25 graden. Tijdens het weekend blijft het vaak droog met soms opklaringen en maxima rond 23 graden. Dat meldt het KMI.
Dinsdag is het dus zonnig en zeer warm met maxima van 26 tot 29 graden in Hoog- België en van 29 tot 32 graden elders. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. ’s Avonds en ’s nachts blijft het vrijwel helder. De zachte minima schommelen tussen 15 en 20 graden. De zuidoostenwind is zwak tot meestal matig.
Woensdag is het eerst lichtbewolkt tot helder. Vanaf de namiddag komen er meer stapelwolken en groeit stilaan de kans op enkele lokale onweersbuien. ’s Avonds en in de loop van de nacht neemt de onstabiliteit verder toe met meer verspreide en mogelijk stevige onweersbuien. Het is zeer warm met maxima rond 28 graden aan de kust, 31 tot 33 graden of plaatselijk nog wat meer in het centrum en 29 of 30 graden in de Ardennen. De wind is eerst matig uit het zuidoosten en ruimt in de loop van de dag naar het zuidwesten en neemt wat af in kracht, tot zwak in het binnenland en matig aan de kust.
Donderdag is er vooral in de zuidoostelijke landshelft kans op buien en onweer. Elders blijft het vaak droog met opklaringen. De maxima liggen rond 25 of 26 graden in het centrum. Vrijdag is het wisselend bewolkt met in het zuiden en oosten van het land mogelijk enkele buien. Het is minder warm, met maxima rond 22 of 23 graden in het centrum. Zaterdag blijft het op een lokaal buitje na droog. De maxima veranderen nauwelijks. Zondag en maandag lijkt het meestal droog te blijven met maxima rond 23 of 24 graden.

bron: Belga