Tour - Chris Froome blijft voorzichtig

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chris Froome (Team Sky) sprak ook op de tweede rustdag van de Tour met de pers in zijn hotel in het Zwitserse Hilterfingen. De Keniase Brit lijkt op weg naar zijn derde eindzege, maar zelf acht hij zich nog niet zegezeker. "De Tour verliep voor mij tot nu toe fantastisch", gaf de gele trui wel toe. "Ik ben zonder zorgen en voel me goed. Ik voel ook dat ik omringd word door een sterk team dat nog geen enkel teken van zwakte vertoonde en ook klaar is voor wat nog komen moet. Dat geeft me vertrouwen en zorgt voor een goede sfeer in de groep."

Froome stelde vooraf dat het winnen van de Tour dit jaar één van zijn zwaarste gevechten ooit zou worden, maar intussen telt hij wel al een geruststellende voorsprong in het klassement. De verrassende Bauke Mollema volgt op 1:47. 2:45 moet beste jongere Adam Yates goedmaken. Nairo Quintana telt al 2:59 achterstand. "Toch is de Tour nog niet voorbij", herhaalde Froome. "Er kan nog van alles gebeuren in de vier bergritten."

Toch geeft Froome toe dat hij meer aanvallen had verwacht de voorbije dagen. "Dat bleek niet zo", zei hij. "Misschien houden enkele tegenstanders nog wat in de tank voor de laatste week. Zelf hoef ik niet in de aanval te trekken, het is aan de anderen om me te bestoken, koers te maken. Ik heb drie minuten voorsprong op Nairo, ik zie geen reden om in de aanval te gaan. Je moet ook steeds wat overhouden voor de onverwachte dingen die zich voordoen: pech, een val, voor je het weet gebeurt er iets", verwees hij naar de Mont Ventoux. "En uiteraard hoop ik dat ik sterker ben dan vorig jaar in de derde week. We hebben daar in de voorbereiding ook naartoe gewerkt en hopelijk draait dat ook goed uit."

bron: Belga