Memorial Van Damme krijgt geen plaats in Neo-project

Memorial Van Damme krijgt geen plaats in Neo-project

De Memorial Van Damme krijgt geen plaats op het nieuwe sportpark met atletiekpiste dat op de Neo-site in Brussel komt. Dat werd door kringen in het stadsbestuur bevestigd aan Belga. De oppositie spreekt van de zoveelste bocht in het dossier. Dinsdag werd er een akkoord bereikt tussen NV Neo, de Stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk gewest dat er een sportpark met atletiekpiste gebouwd wordt op de Neo-site, maar voor de Memorial Van Damme zou geen plaats zijn. Ondanks de beloftes, zegt de oppositie.
“De bevoegde politici hebben altijd beloofd om voor een oplossing te zorgen wat betreft de Memorial. Dit is de zoveelste verbroken belofte in het hele Eurostadiondossier”, laat Brussels N-VA fractievoorzitter Johan Van den Driessche weten in een persbericht.
In het Eurostadion zal er geen plaats zijn voor de Memorial wegens het ontbreken van een atletiekpiste, en van een renovatie van het Koning Boudewijnstadion lijkt ook geen sprake te zijn.
“Recentelijk concludeerde een andere studie in opdracht van minister Guy Vanhengel dat Neo of het Jesse-Owens stadion de meest geschikte sites zouden zijn voor een atletiekstadion en dus ook voor de Memorial. Nu blijkt dit allemaal show te zijn”, aldus Van den Driessche.
Op Bruzz.be gaf Memorial-organisator Wilfried Meert al een eerste reactie. “Het gaat altijd om korte termijnplannen. Niemand lijkt over een visie op lange termijn te beschikken of maakt aanstalten om die te ontwikkelen.”

bron: Belga