Aanslag Nice – Bijna de helft van de slachtoffers heeft Franse nationaliteit

Aanslag Nice - Bijna de helft van de slachtoffers heeft Franse nationaliteit
Aanslag Nice - Bijna de helft van de slachtoffers heeft Franse nationaliteit

Bijna de helft van de 84 mensen die op 14 juli bij de aanslag in Nice werden gedood, hebben de Franse nationaliteit. De overige 38 slachtoffers zijn afkomstig uit 19 landen. Dat heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs gezegd. De buitenlandse omgekomen slachtoffers komen uit Algerije, Duitsland, Armenië, België, Brazilië, Estland, Verenigde Staten, Georgië, Italië, Kazachstan, Madagascar, Marokko, Polen, Roemenië, Rusland, Zwitserland, Tunesië, Turkije en Oekraïne. Dat deelde woordvoerder Romain Nadal dinsdag mee.

De lijst met gewonden is nog niet gefinaliseerd, de balans met buitenlandse gewonden kan daarom nog niet vrijgegeven worden. “In elk geval komen de slachtoffers uit 29 landen, gewond of gedood”, zei de woordvoerder.

Een 31-jarige Tunesiër stuurde op 14 juli zijn vrachtwagen op de Promenade des Anglais door een massa mensen die het vuurwerk bijwoonden tijdens de Franse nationale feestdag. Hij doodde 84 mensen en verwondde er meer dan 300, onder wie er maandagavond 19 nog steeds tussen leven en dood zweven.

Bron: Belga