Tien live-action remakes van Disney om naar uit te kijken

Oakes Fegley is Pete in Disney's PETE'S DRAGON, the story of a boy named Pete and his best friend Elliot, who just happens to be a dragon.

Disney brengt zijn klassiekers weer tot leven. Sinds het succes van ‘Maleficent’ en ‘Assepoester’, heeft het bedrijf minstens achttien live-action remakes voor de toekomst aangekondigd.1. ‘Peter en de Draak’

‘Pete’s Dragon’ uit 1977 wordt in een nieuw jasje gestoken met Oakes Fegley als Pete, een kleine jongen die opgroeit in de bossen met Elliot de draak. Ook Bryce Dallas Howard en Robert Redford krijgen een rol in de remake, die in augustus al uitkomt in de VS.

2. ‘Belle en het Beest’

Volgende lente komt ‘Beauty and the Beast’ uit met Emma Watson als Belle. Luke Evans speelt Gaston, Ewan McGregor kruipt in de huid van de kaars Lumiere, Emma Thompson zal te herkennen zijn als Mrs. Potts, en Ian McKellen wordt de klok Cogsworth. De film zal in de Amerikaanse cinema te zien zijn in maart 2017.

3. ‘Dumbo’

Tim Burton gaat de remake van de uit 1941 daterende ‘Dumbo’ regisseren. Disney gaat geen echte olifanten gebruiken, maar een mix van CGI (computeranimatie) en live action.

4. ‘Merlijn de Tovenaar’

‘The Sword in the Stone’ uit 1963 over de jonge Koning Arthur die in de leer gaat bij Merlijn de tovenaar, zal herschreven worden door ‘Game of Thrones’-schrijver en -producent Bryan Cogman.

5. ‘Winnie the Pooh’

Volgens Deadline zal de film gaan over een volwassen Christopher Robin die zijn oude vrienden in het bos weer gaat opzoeken.

6. ‘Peter Pan’

Disney wil de tekenfilm ‘Peter Pan’ uit 1953 nieuw leven inblazen met ‘Pete’s Dragon’-regisseur David Lowry in de regiestoel. Ook TInker Bell krijgt haar eigen prent getiteld ‘Tink’ met Reese Witherspoon in de rol van de fee.

7. ‘Aladdin’

Niet Aladdin zelf, maar de Geest krijgt zijn eigen levensechte film. Het gaat om een prequel getiteld ‘Genies’, die mogelijk het verhaal zal vertellen van hoe de Geest in de lamp belandt.

8. ‘De 101 Dalmatiërs’

Glenn Close speelde in 1996 al de gemene Cruella de Vil in de live-action remakes van ‘101 Dalmatians’, maar Emma Stone zal in de huid kruipen van het tirannieke vrouwmens in ‘Cruella’.

9. ‘Sneeuwwitje’

Evan Daugherty, de scenarist van ‘Snow White and the Huntsman’ met Kristen Stewart, werkt aan een verhaal dat de zus van Sneeuwwitje volgt. Rose Red, zo heet de schone die ook al opdook in de ‘Grimm’s fairy tales’, zal in de gelijknamige film op pad gaan met de dwergen om haar zus te redden nadat ze in de giftige appel heeft gebeten.

10. ‘Mulan’

Disney heeft vorig jaar al een script gekocht om Mulan, de jonge vrouw die vekleed als man toetreedt tot het leger, weer tot leven te brengen.