Spencer Tunick en honderd naakte vrouwen protesteren tegen Trump

Spencer Tunick heeft in het Amerikaanse Cleveland honderd vrouwen bijeengebracht om naakt te poseren vlakbij de sporthal waar de Republikeinse conventie plaatsvindt. De fotograaf wil hiermee “de hatelijke retoriek aanklagen van Trump en de Republikeinse partij tegenover vrouwen en minderheden”.

Maar liefst 1.800 kandidaten meldden zich aan om te poseren, maar Tunick had slechts honderd modellen in gedachten. De actie van de Amerikaanse fotograaf kadert binnen het project ‘Everything She Says Means Everything’.De vrouwen werden gevraagd ronde verkeersspiegels vast te houden. “Hiermee willen we uitdrukken dat vrouwen een reflectie en een belichaming zijn van de natuur, de zon, de lucht en het land. We willen het geloof uiten dat we vertrouwen op de kracht, de intuïtie en de wijsheid van progressieve en verlichte vrouwen om onze plaats in de natuur te vinden en de balans ervan te herstellen”, schrijft Tunick op de website van het project. “Trump en diens running mate Mike Pence doen veel Amerikanen geloven dat haat oké is”, zegt de fotograaf.

Vorige maand liet Tunick 6.000 mensen naakt poseren voor het Colombiaanse parlementsgebouw in Bogota om de slepende conflicten en mensenrechtenschendingen in het land aan te klagen.

Foto Instagram / Spencer Tunick