Belgische voetbalbond verspreidt vacature voor nieuwe bondscoach

Rode Duivels - KBVB plaatst vacature nieuwe bondscoach online

De Koninklijke Belgische Voetbalbond gaat na het ontslag van Marc Wilmots naar een nieuwe bondscoach op zoek en heeft daarom een vacature op zijn website geplaatst met het gewenste profiel. Kandidaten kunnen zich tot 31 juli per mail melden bij technisch directeur Chris Van Puyvelde.

De KBVB wil “een coach met ervaring en resultaten in het hedendaags en snel veranderende voetbal”. Hij moet tevens bewezen hebben om tactische en strategische kennis te kunnen overdragen op topspelers en om te kunnen werken met alle experts nodig in het moderne topvoetbal. De opvolger van Wilmots moet zijn sociale en high performance context beheersen, en een sterke, open communicator zijn, die generatiemanagement goed beheerst en bewezen heeft dat in een ‘high performance’ cultuur te kunnen installeren. Ook moet hij bewezen hebben te kunnen werken binnen een bestaande structuur en organisatie en moet hij zich in overleg willen inschrijven in het door de KBVB ter beschikking gestelde teammanagement, trainingsfaciliteiten, financiële, commerciële en communicatieve kader.

Afgelopen vrijdag gaf Van Puyvelde op een persconferentie al tekst en uitleg bij het gezochte profiel. “We hebben een aantal objectieve criteria opgelijst, maar niet aan alle elementen zal voldaan kunnen worden”, klonk het toen. “We hebben een attractieve ploeg en ik verwacht dat mijn mailbox de komende weken vol zal lopen. Pas na de eerste screening van de kandidaten zullen we kijken wat budgetair mogelijk is.”

Vanaf augustus zal de Technische Commissie van de KBVB de inzendingen evalueren en gesprekken opstarten. De Rode Duivels spelen hun volgende interland op 1 september. In het Koning Boudewijnstadion nemen ze het dan in een vriendschappelijke wedstrijd op tegen Spanje.

Foto Belga / A. Belot