Jongen eet voor het eerst in tien jaar gerecht zonder tomaten

Foto Pixabay

Een Britse jongen heeft voor het eerst in tien jaar een gerecht gegeten dat niet op tomaten is gebaseerd. Liam Pierce uit Gloucester verstikte op zijn tweede bijna in een erwt en had sindsdien een afkeer van alles behalve tomaten.

De jongen kon zelfs niet naar andere groenten kijken zonder daarbij misselijk te worden. Door het trauma dat hij als baby opliep, at de kieskeurige knaap alleen nog maar producten gebaseerd op tomaten. Zo verorberde Pierce drie flessen ketchup per week. Elke dag verliet hij ’s middags school, zodat hij thuis spaghetti met ketchup kon eten. ’s Avonds koos de jongen dan weer voor een doosje kerstomaatjes. Per week dronk Pierce ook nog eens gemiddeld tien conservenblikken tomatensoep.

Om zijn voedselangst te overwinnen werd de 14-jarige jongen gehypnotiseerd. Liams ouders namen hem mee naar de hypnotherapeut David Kilmurry en al na één uur slaagde die erin om de getraumatiseerde jongen gegrilde groenten te laten eten, zonder dat er daarbij enige vorm van tomaten op het bord lag.

“Ik herschool mensen op een neurologische manier”, zegt Kilmurry. “Ze worden zeer relaxed en er openen zich wandelwegen die voordien voor hen waren gesloten door negatieve ervaringen. Ik kwam met enkele positieve woordassociaties voor de dag en daagde Liam vervolgens uit om voedsel te eten waarvoor hij voordien een fobie had”, verduidelijkt de hypnotiseur.

Foto Pixabay