Helpdesk voor betaalkaart blijkt sekslijn

Een verkeerd nummer intoetsen kan soms leiden tot een gênante situatie, maar normaal gezien zit je safe als je de cijfers nauwlettend invult. Zelfs dan kan je nog bij de verkeerde terechtkomen. Dat hebben inwoners van de Amerikaanse staat Maine ondervonden.

Om het saldo op zijn electronic benefit transfer-kaart te bekijken, belde Lj Langelier naar het nummer op de plastic rechthoek. De 25-jarige Amerikaan werd echter door een zwoele stem begroet. “Welkom bij de heetste sekslijn van Amerika. Dames, druk ‘1’ om gratis met interessante en opwindende mannen te praten”, kreeg Langelier te horen.

“Wauw, ik heb hier een grote fout gemaakt”, getuigt de jonge vader aan Bangor Daily News. “Ik keek aandachtig naar de kaart voordat ik opnieuw belde, maar dezelfde situatie voltrok zich opnieuw. Ik vind het hele gedoe hilarisch”, aldus de man.

Het departement van Volksgezondheid en Welzijn heeft toegeven dat er bij sommige EBT-kaarten één cijfer verkeerd geprint is. De kaarten met het foutieve nummer zullen vervangen met exemplaren die wel naar de hulpdesk van het departement leiden. Toch is het blijkbaar niet enkel de fout van de organisatie.

“We geven toe dat we verantwoordelijk zijn voor deze misstap, maar we hebben ontdekt dat het bedrijf achter de sekslijn bewust telefoonnummers opkoopt, op waarde dat die niet veel verschillen met de servicelijnen van de overheid. Ze hopen zo misbruik te maken van mensen die per ongeluk het verkeerde nummer intoetsen”, verduidelijkt een woordvoerder bij Bangor Daily News.