Valverde voert Spaanse wielerploeg aan, Contador niet naar Rio

door
Belga
Leestijd 2 min.

Alberto Contador neemt definitief niet deel aan de wegrit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. 'El Pistolero' is niet opgenomen in de vijfkoppige Spaanse selectie die vanmorgen is bekendgemaakt door bondscoach Javier Minguez. De 33-jarige Spanjaard liet vorige week zelf ook al weten dat hij te veel last heeft van de blessures die hij opliep bij verschillende valpartijen tijdens de Tour de France, die hij op 10 juli verliet. "Wat de Spelen betreft is het vrijwel uitgesloten dat ik start", meldde hij op een persconferentie in een Madrileens ziekenhuis. De tweevoudige Tourwinnaar kwam in de eerste Tourrit ten val en bezeerde zijn schouder, elleboog en knie. Daags nadien lag hij opnieuw tegen de grond en zorgde vooral zijn heup voor heel wat pijn. Hij zette door, maar werd ook nog eens ziek en gooide de handdoek in de negende etappe.

Alejandro Valverde voert tijdens de wegrit op 6 augustus de Spaanse ploeg aan. 'El Imbatido' wordt ondersteund door zijn ploegmaats bij Movistar Imanol Erviti, Ion Izaguirre en Jonathan Castroviejo. De 36-jarige Valverde neemt voor de vierde keer in zijn carrière deel aan de Olympische Spelen, maar kon er nog geen potten breken. Joaquim Rodriguez (Katusha) maakt de Spaanse selectie compleet. De 37-jarige 'Purito' maakt in zijn laatste jaar als profrenner zijn olympisch debuut. Ook Erviti en Izaguirre namen nooit eerder deel aan de Zomerspelen.

Spaans kampioen tijdrijden Izaguirre en Castroviejo, vier jaar terug in Londen negende tegen de klok, rijden op 10 augustus ook de olympische tijdrit.

bron: Belga