Tropische temperaturen op komst

Tropische temperaturen op komst

Vandaag is een zonnige dag aan de kust. Ook in het binnenland is het vrij mooi, maar gedeeltelijk bewolkt. Het wordt warm met maxima van 22 tot 27 graden. Dat meldt het KMI.
Vanavond en -nacht wordt het stilaan helder of lichtbewolkt met plaatselijk kans op vorming van wat nevel. De minima liggen tussen 13 graden op de Ardense hoogten en 18 graden in de grote steden.

Morgen wordt een warme en zonnige zomerdag. Maxima van 26 of 27 graden op de Ardense hoogten, tot 28 graden aan zee en van 30 tot plaatselijk 33 graden in de andere streken.Ook woensdag wordt het zonnig en zo mogelijk nog warmer. In de loop van de namiddag verschijnen er hoge wolkensluiers en hier en daar enkele stapelwolken, maar het blijft waarschijnlijk droog tot de avond. De maxima liggen tussen 29 en 35 graden. Woensdagnacht wordt het zwaarbewolkt en zwoel met hevige buien en kans op onweer.

Donderdag is het eerst nog zwaarbewolkt en onweerachtig in het binnenland. De maxima bereiken dan 23 tot 27 graden. Vanaf het westen wordt het na de middag eerst frisser met opklaringen en wolkenvelden. Na een droge periode is er opnieuw kans op een plaatselijke bui.

Van vrijdag tot zondag is het licht wisselvallig. We verwachten af en toe een bui, maar tussendoor blijft het lang droog met wat zon. Het wordt minder warm met maxima rond 24 graden op vrijdag en rond 22 graden op zondag.

bron: Belga