Kuifje siert vanaf 25 juli de Mobib-kaarten van de Brusselse MIVB

Kuifje siert vanaf 25 juli de Mobib-kaarten van de Brusselse MIVB

Vanaf 25 juli sieren vijf verschillende Kuifje-personages de Mobib Basic-kaarten van de MIVB. Het is de eerste keer dat de Brusselse openbaarvervoermaatschappij themakaarten uitbrengt. Voor de Kuifje-fanaten is er ook een verzamelbox. Bianca Castafiore, Kapitein Haddock, Janssen en Janssen, Professor Zonnebloem en het onafscheidelijke duo Kuifje en Bobby, staan vanaf volgende week afgebeeld op 100.000 Mobib Basic-kaarten. Een unieke actie waarvoor de MIVB samenwerkte met het bedrijf Moulinsart.

“Hergé en Kuifje zijn altijd nauw betrokken geweest bij onze hoofdstad. De striphelden van de Kuifje-reeks afbeelden op een MIVB-symbool zoals de MOBIB-kaart ligt bijna voor de hand”, stelt Brieuc de Meeûs, CEO van de MIVB.

Voor de openbaarvervoermaatschappij is het bovendien de ideale manier om de Mobib Basic-kaart, waarvan er al een half miljoen in omloop zijn, onder de aandacht te brengen. Sinds 1 juli kunnen MIVB-reizigers enkel nog valideren met een chipkaart als de klassieke Mobib-kaart, de Mobib Basic-kaart of de wegwerpchipkaart.

Ook voor de echte Kuifje-verzamelaars is er goed nieuws, want de vijf kaarten zullen te verkrijgen in een verzamelbox. Weliswaar in een beperkte oplage.

Om de samenwerking nog extra in de verf te zetten rijdt er de komende vier maanden een tram in de kleuren van het Hergé Museum op de lijnen 93 en 94.

bron: Belga