Indiase studente voor tweede maal verkracht door dezelfde daders

Indiase studente voor tweede maal verkracht door dezelfde daders

Een Indiase studente is gehospitaliseerd nadat ze het slachtoffer is geworden van een groepsverkrachting. Enkele van de daders zouden deel uitmaken van een groep die dezelfde studente drie jaar geleden al eens verkrachtte, zo meldt een verantwoordelijke van de politie vanmorgen. De politie van de deelstaat Haryana, in het noorden van India, is in totaal op zoek naar vijf mannen, die beschuldigd worden van het drogeren en verkrachten van de 21-jarige vrouw.

Twee van de daders behoren tot een groep mannen die dezelfde vrouw reeds verkrachtte in 2013, en waren voorwaardelijk op vrije voeten. In de dagen voor de tweede verkrachting zou dat tweetal de jonge vrouw bedreigd hebben en van haar geëist hebben dat ze haar vorige klacht zou intrekken.

Kastegenoten van de vrouw, die tot de laaggeplaatste groep van de dalits of ‘onaanraakbaren’ behoort, zijn gisteren op straat gekomen om gerechtigheid te eisen.

Geweld tegen vrouwen is al langer een groot probleem in India. Na de groepsverkrachting en moord op een jonge studente in 2012 in New Delhi werd de wetgeving rond verkrachting erg verstrengd. Toch blijft het aantal verkrachtingszaken in India erg hoog. In 2014 werden 36.735 officiële klachten ingediend, al loopt het reële cijfer waarschijnlijk veel hoger op. Het taboe rond verkrachting verhindert veel slachtoffers om klacht in te dienen, zo stellen specialisten.

bron: Belga