Boris Johnson ziet af van column in Telegraph

Boris Johnson ziet af van column in Telegraph
Boris Johnson ziet af van column in Telegraph

De kersverse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson stopt met het schrijven van een wekelijkse column voor de Britse krant The Daily Telegraph. Dat heeft zijn woordvoerder maandag gezegd. Daarmee komt een einde aan een lucratief contract, dat de voormalige Londense burgemeester en oud-journalist jaarlijks 250.000 pond (299.000 euro) opleverde. “Gezien zijn nieuwe functie als minister, zou het ongepast zijn voor hem om zijn column te blijven schrijven”, zegt de Johnsons woordvoerder. Daarmee ziet Johnson af van een contract met The Daily Telegraph dat hem op vier jaar tijd 987.097 pond (1,2 miljoen euro) opleverde voor het schrijven van een wekelijkse column waarin hij vaak Britse en internationale politici bespotte.

Bovenop de inkomsten uit zijn columns brachten zijn verschillende boeken in dezelfde periode ook nog eens 469.385 pond (563.000 euro) op aan auteursrechten. Daarnaast kreeg hij pas ook nog een voorschot van 90.000 pond (108.000 euro) van een uitgever voor een nieuw boek dat hij schreef over Shakespeare. Dat moest normaal gezien in oktober uitkomen, maar de publicatie werd wegens zijn aanstelling als minister uitgesteld.

In zijn functie als minister van Buitenlandse Zaken zal Boris Johnson jaarlijks 135.527 pond (163.000 euro) opstrijken, waarvan bijna de helft als vergoeding voor zijn functies als parlementslid.

Bron: Belga