Aanval op trein in Duitsland – Dader was 17-jarige Afghaan

Aanval op trein in Duitsland - Dader was 17-jarige Afghaan

De aanvaller die drie mensen levensgevaarlijk verwondde op een trein in de buurt van Würzburg, in de Duitse deelstaat Beieren, was een 17-jarige Afghaan. Dat heeft de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann gemeld aan televisiezender ARD. Volgens de eerste berichten zou hij als niet-begeleide minderjarige vluchteling naar Duitsland zijn gekomen. De jongeman viel maandagavond op een trein tussen Würzburg-Heidingsfeld en Ochsenfurt treinreizigers aan met een bijl en messen. Drie mensen raakten zwaargewond, een persoon lichtgewond, aldus een politiewoordvoerder. Veertien mensen die aanwezig waren in de trein op het moment van de aanval zijn in shock.
De dader sloeg na de aanval op de vlucht, aldus Hermann. Een SWAT-team van de politie, dat toevallig in de buurt was, startte de achtervolging. Toen de tiener de politie wilde aanvallen, openden de agenten het vuur, en doodden ze de dader. De politie gaat ervan uit dat de jongeman alleen handelde.
De 17-jarige, die zonder zijn ouders vanuit Afghanistan naar Duitsland reisde, verbleef een tijd in een instelling in Ochsenfurt, en leefde sinds kort bij een pleegfamilie.
Het is nog niet duidelijk of de dader islamistische motieven had. Volgens Hermann zou hij iets geroepen hebben tijdens zijn aanval, maar daarover is nog niet voldoende duidelijkheid.

bron: Belga