Aanslagen Brussel – IS publiceert testament van Maalbeekterrorist Khalid El Bakraoui

Aanslagen Brussel - IS publiceert testament van Maalbeekterrorist Khalid El Bakraoui

IS-mediakanaal Furat heeft zondag het testament verspreid van Khalid El Bakraoui, de terrorist die zich op 22 maart opblies in het metrostation van Maalbeek. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandagochtend op hun website. El Bakraoui verwijst naar genocides in onder meer Palestina, China en Irak, waarbij miljoenen mensen werden gedood door het Westen. En de genocide gaat verder: “De kruisvaarders hebben zich nog maar eens verenigd om de gemeenschap van Mohammed uit te moorden”.
De terrorist verwijst ook specifiek naar België. “Sommige landen verdedigen zich door te zeggen dat ze enkel logistiek geleverd hebben, zoals Saoedi-Arabië en België, dat hen enkel wapens heeft geleverd via hun fabriek in Herstal”, zegt hij. “Weet dat de tijd dat jullie moslims vermoorden en dan met een gerust hart gaan slapen, voorbij is. Bloed voor bloed en vernietiging, voor vernietiging.”
El Bakraoui spreekt bovendien zijn afkeer uit tegen de heidense westerse moraal, en stelt dat het Westen geen respect heeft voor vrouwen. “In plaats van moslimlanden binnen te vallen en vrouwen te bevrijden, zouden jullie je beter ontdoen van jullie trottoirs (verwijzing naar prostitutie, red.), van jullie pornofilms, van jullie shampooreclame en dergelijke.”
De terrorist belooft doorheen het vijf pagina’s tellende testament meermaals meedogenloze wraak en roept alle moslims uitgebreid op tot de jihad. Burgers ontzien is daarbij volgens hem niet nodig, want zij hebben evenveel verantwoordelijkheid als de regering die ze zelf aan de macht geholpen hebben.

bron: Belga