Amerikaanse gearresteerd wegens 14.500 euro onbetaalde tol

Een vrouw uit de Amerikaanse staat New Jersey is ingerekend wegens een uitstaande schuld van 16.000 dollar (14.500 euro). Die heeft ze opgebouwd door meer dan vijfhonderd keer geen tol te betalen. Dat meldt NJ.com.

De politie stond de vrouw recent op te wachten in de Holland Tunnel, die New York en New Jersey met elkaar verbindt. De wanbetaler had echter geen zin om de stoppen voor de ordediensten en deed nogmaals waarvoor ze gekend staat: de tol niet betalen en gewoon doorrijden.  Aan de andere kant van het tolstation werd ze echter onderschept.

De 55-jarige vrouw wordt aangeklaagd wegens diefstal van diensten na meer dan 500 keer de tol niet te hebben betaald. Daarenboven heeft ze ook nog een klacht wegens de belemmering van de rechtsgang aan haar been. Haar zaak komt deze week voor het gerecht.

NJ.com merkt op dat er de laatste tijd veel arrestaties zijn voor soortgelijke misdrijven in de omgeving. Zo betrapte de politie op amper twee dagen tijd twee mannen. De eerste die ze arresteerden had 37.000 dollar (33.500) aan tol niet betaald, de andere had een schuld van maar liefst 78.000 dollar (70.5000 euro).

Foto Pixabay