Weerbericht – Droog en bewolkt

Weerbericht - Droog en bewolkt

Zondagnamiddag is het meestal droog en bewolkt. Op het einde van de dag komen er meer opklaringen in het westen. Maxima van 22 tot 25 graden. Maandag is het droog en gedeeltelijk bewolkt tot bewolkt. In de namiddag komen er geleidelijk meer opklaringen vanaf het noordwesten. Maxima van 22 tot plaatselijk 27 graden. Dinsdag en woensdag wordt het zonnig en warm met maxima rond 30 graden in het centrum. Donderdag is het bewolkt en soms onweerachtig. Later wordt het wisselvallig, voorspelt het KMI. Zondagnamiddag is het overwegend droog op een spatje regen na in de oostelijke landshelft. Het is eerst wisselend tot zwaarbewolkt. Op het einde van de namiddag en ’s avonds komen er bredere opklaringen in het westen. De maxima schommelen rond 20 of 21 graden op de Ardense hoogten of aan zee, en tussen 22 en 25 graden elders.
Zondagavond en -nacht wordt het gedeeltelijk bewolkt en meestal droog. Op het einde van de nacht is er plaatselijk kans op vorming van nevel of enkele mistbanken. Minima van 12 of 13 graden op de Ardense hoogten tot 15 of 16 graden in de grote steden.

Maandag is het droog en gedeeltelijk bewolkt tot bewolkt. In de namiddag worden de opklaringen geleidelijk breder vanaf het noordwesten. De maxima schommelen rond 22 of 23 graden op de Ardense hoogten en tussen 24 en plaatselijk 27 graden elders. Maandagavond en -nacht wordt het stilaan helder met plaatselijk kans op vorming van nevel. De minima liggen tussen 13 graden op de Ardense hoogten en 16 graden in de grote steden.

Dinsdag wordt een warme zomerdag. We krijgen volop zon en het blijft de hele dag droog. Maxima van 25 of 26 graden op de Ardense hoogten, tot 27 graden aan zee en van 29 tot plaatselijk 31 graden in de andere streken.

Ook woensdag wordt het zonnig en zo mogelijk nog warmer. In de loop van de namiddag verschijnen er hoge wolkensluiers en hier en daar enkele stapelwolken maar het blijft waarschijnlijk droog tot de avond. De maxima liggen tussen 28 en 32 graden. Woensdagnacht wordt het zwaarbewolkt en zwoel met hevige buien en kans op onweer.

Donderdag is het eerst nog zwaarbewolkt en onweerachtig in het binnenland. De maxima bereiken dan 23 tot 27 graden. Vanaf het westen wordt het na de middag eerst frisser met opklaringen en wolkenvelden. Na een droge periode is er opnieuw kans op een plaatselijke bui.

Van vrijdag tot zondag blijft het wisselvallig. Het KMI verwacht af en toe buien maar tussendoor ook droge perioden met zon. De maxima in het centrum dalen van 24 graden op vrijdag naar 22 graden op zondag.

bron: Belga