Thomas De Gendt geeft de strijd om de bollen niet op

Thomas De Gendt (Lotto Soudal) is niet langer de drager van de bollentrui. Zondag verloor hij de leidersplaats in het bergklassement aan de Pool Rafal Majka. De Gendt wist dat hij mee moest in de vroege ontsnapping om punten te sprokkelen, maar dat lukte niet.
door
Belga
Leestijd 1 min.

"Ik heb in het begin van de rit vier à vijf keer geprobeerd om mee te glippen met een ontsnapping", reageerde de Oost-Vlaming. "Het lukte gewoonweg niet. Toen het na zestien kilometer echt bergop ging, voelde ik al vrij snel dat ik de benen niet had om mee in de aanval te gaan. Vanaf het moment dat de beslissende kopgroep wegreed, kon ik mijn wagonnetje niet aanpikken en even later werd ik zelfs gelost uit het reeds kleiner wordende peloton."

"Voor de rit had ik gezegd dat ik zou proberen om de bolletjestrui te behouden, maar ik had er ook bij gezegd dat de benen zouden bepalen of dat mogelijk zou zijn. Majka was de dichtste belager in het klassement en hij reed heel sterk. Hij heeft op iedere beklimming punten gesprokkeld, waardoor hij nu 37 punten voorsprong telt. Ik geef de strijd zeker nog niet op, maar het zal geen gemakkelijke opdracht worden. Persoonlijk wil ik liever voor een tweede ritzege gaan, daarna zien wel wat er nog mogelijk is met het oog op het bergklassement."

.

bron: Belga