Tine Deckers mag naar Hawaï na tweede plaats in Ironman VK

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tine Deckers is zondag op de tweede plaats geëindigd in de Ironman van het Verenigd Koninkrijk in het Britse Bolton. De 38-jarige Leuvense legde de 3,8 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer fietsen en 42,2 kilometer (marathonafstand) lopen af in 9u45:21. De overwinning was voor de Britse titelverdedigster Lucy Gossage (9u26:05), de Duitse Katja Konschak (10u13:18) mocht als derde mee op het podium.

Deckers, de winnares van de Ironman 70.3 van Puerto Rico, de Ironman 70.3 van Pays d'Aix en de Ironman 70.3 van Nice, is dankzij haar tweede plaats zeker van een ticket voor het WK Ironman in Hawaï. 'Miss Nice', een bijnaam die ze overhoudt aan haar vijf zeges in de Franse badstad, ambieert daar een plaats in de top 10.

"Mijn voorjaar is geslaagd. In tegenstelling tot vorig jaar heb ik nu voldoende tijd om mij grondig voor te bereiden en zal ik op 8 oktober met een gezonde ambitie starten in Hawaï", liet Deckers in een eerste reactie optekenen. "Na mijn drie Ironman 70.3-overwinningen in het voorjaar heb ik beslist om me te kwalificeren voor het WK. Het selectiesysteem van Ironman verplichtte mij er echter toe om nog deel te nemen aan een volledige Ironman. Het is jammer dat je je krachten op deze manier moet verspillen om je te kwalificeren. In Bolton zat er echt niet meer in, aangezien ik maar zes weken rust had. Maar ik kan best leven met deze tweede plaats."

bron: Belga