Schietpartij Baton Rouge – Schutter gedood, geen daders meer op de vlucht (politie)

De schutter die drie politieagenten gedood zou hebben in Baton Rouge, Louisiana, is gedood op de plaats van de schietpartij. Dat meldt hoofdcommissaris van de politie, kolonel Mike Edmonson. Er was eerst sprake van een of twee andere schutters die nog op de vlucht zijn, maar dat zou volgens de hoofdcommissaris niet kloppen. “We geloven dat de persoon die onze officiers neerschoot en doodde de persoon is die overleed op de plaats van de schietpartij”, aldus de hoofdcommissaris. “We hebben geen scenario van een actieve schutter in Baton Rouge.”
Persagentschap Associated Press schrijft bovendien dat de politie meldde dat in de buurt van Baton Rouge twee mensen opgepakt werden in verband met de schietpartij.
Over het motief van de vermoedelijke dader is nog geen informatie bekend. Volgens verschillende media, die zich beroepen op gerechtelijke bronnen, zou de man die is doodgeschoten de 29-jarige Gavin Long zijn Kansas City zijn. CNN meldt, op basis van “bronnen”, dat het zondag/gisteren de verjaardag was van de vermoedelijke schutter.
Bij de schietpartij werden drie politieagenten gedood en raakten drie anderen gewond. Een van hen is nog in kritieke toestand na een operatie.

bron: Belga