Canadees overvalt bank met behulp van briefjes

Een 27-jarige Canadees is gevat in Bangkok nadat hij vorige week een bank in Singapore heeft overvallen. Naarmate het onderzoek vordert wordt steeds duidelijker dat de jonge crimineel er een bijzondere modus operandi aan over hield.

David James Roach, die in augustus zijn thuisland achter zich liet om te reizen, heeft vorige week een bank in Singapore overvallen met niets meer dan een briefje. Dat gaf hij aan een medewerker, die hem enkele minuten later 30.000 Singaporese dollar (20.000 euro) overhandigde. Zonder geweld, serieuze dreigingen of zelfs enig opvallend gedrag verliet Roach de bank met de buit. Straits Times beweert dat het briefje de volgende boodschap overbracht: “Dit is een overval, ik heb een wapen, geef me geld, bel de politie niet”

De jonge overvaller vluchtte vervolgens naar Bangkok, maar werd daar drie dagen na de overval ingerekend door de Thaise politie. Volgens Straits Times vonden Thaise agenten nog een opmerkelijke notitie in een boekje van Roach. “Wat te doen na de overval: draag onopvallende kleren, neem een taxi en gedraag je normaal”, stond er geschreven.

De Thaise autoriteiten werken ondertussen samen met Canadese en Singaporese collega’s. Beide landen willen dat Roach aan hen wordt uitgeleverd, maar Thailand heeft met geen van beide landen een uitleveringsverdrag. De overvaller heeft gevraagd terug te keren naar zijn eigen land, maar de Thaise migratiepolitie heeft aangegeven dat een uitlevering aan Singapore mogelijk is.

Foto Royal Thai Police