Bejaarde dame vult per ongeluk kruiswoordpuzzel-kunstwerk in van 80.000 euro

Naast hun kleinkind volproppen met koekjes en snoepjes, hebben oma’s nog een specialiteit: kruiswoordpuzzels invullen. Als echte letternazi’s vullen ze in een mum van tijd het raadseltje in. Wanneer een dame van 91 een groot exemplaar ziet hangen in een museum, weet ze dan ook meteen wat haar te doen staat en begint ze naarstig te puzzelen. Dat het raadsel eigenlijk een kunstwerk is ter waarde van 80.000 euro, beseft de vrouw echter niet.

Het voorval vond plaats in het ‘Nuremberg’s Neues Museum’ waar de vrouw samen met een groep gepensioneerden een beetje cultuur ging opsnuiven. Naast de Zweedse puzzel, een kunstwerk uit 1965 van Arthur Koepcke, hing de zin ‘vul in’. Dat deed de vrouw vervolgens, niet wetende dat de woorden gewoon een deel van Koepcke’s creatie vormden.

De museumdirectrice bracht meteen de politie op de hoogte. Natuurlijk beseften de medewerkers dat het niet om een kwaadaardige streek ging, maar de agenten waren nodig om de verzekeringspapieren in orde te maken. De eigenaar van het werk kon er best om lachen en heeft inmiddels laten weten dat het stuk hersteld kan worden.

Foto Pixabay