Zomerse temperaturen op komst

Zomerse temperaturen op komst

Zaterdagnamiddag is de oostelijke landshelft vaak zwaarbewolkt met nog tijdelijk kans op enkele spatjes regen, terwijl in het westen en het centrum stilaan meer opklaringen komen. Zondag is het wisselend bewolkt met kans op een plaatselijke buitje in de namiddag. Begin volgende week wordt het stilaan zonniger en warmer. Woensdag bereiken we 29 graden of meer, maar eindigt de dag mogelijk met een onweersbui. Daarna wordt het opnieuw wisselvallig en minder warm, aldus het KMI. Zaterdagnamiddag begint overwegend zwaarbewolkt met nog tijdelijk kans op wat lichte regen in de oostelijke landshelft. Geleidelijk krijgen we door de wolkenvelden ook af en toe de zon te zien in het westen en het centrum van het land. De maxima liggen tussen 18 of 19 graden op de Ardense hoogten en 23 tot 25 graden in Vlaanderen.

Zaterdagavond en tijdens het eerste deel van de nacht, wordt het op de meeste plaatsen droog met wolkenvelden en opklaringen. Na middernacht krijgen we opnieuw een laag wolkendek en in het zuidoosten plaatselijk nevel of een mistbank. De minima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 17 graden aan zee.

Zondagochtend is het overwegend droog met opklaringen in het westen en plaatselijk lage wolkenvelden in het binnenland. Overdag krijgen we afwisselend opklaringen en uitgebreide wolkenvelden waaruit in de loop van de namiddag een plaatselijk buitje kan vallen. In het zuidwesten blijft het waarschijnlijk droog. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden. Na een laatste buitje in het noordoosten van het land, wordt het zondagavond en nacht overwegend droog met opklaringen in het westen en het noorden van het land, maar kans op lage wolken of een plaatselijke mistbank in het oosten en het zuiden. Minima van 13 tot 16 graden.

Maandag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt en meestal droog. De maxima zijn erg aangenaam voor de tijd van het jaar, met waarden tussen 21 of 22 graden aan zee of op de Ardense hoogten en 25 tot plaatselijk 26 graden in het centrum.
Dinsdag krijgen we volop zon en eindelijk zomerse temperaturen. De maxima liggen tussen 23 of 24 graden op de Ardense hoogten, 26 of 27 graden aan zee en 27 tot plaatselijke 29 graden in de andere streken.

Woensdag wordt eerst nog flink wat zon verwacht. In de loop van de dag verschijnen er hoge wolkensluiers en hier en daar ook stapelwolken. Op het einde van de dag is er vooral in de oostelijke landshelft kans op een regen- of onweersbui. Het wordt erg warm met maxima van 29 tot plaatselijk 32 graden in het centrum. De wind waait matig uit zuidoost ruimend naar zuidzuidoost. Rukwinden tot 45 km/h zijn mogelijk.

De rest van de week krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden waaruit af en toe regen of buien kunnen vallen. Donderdag liggen de maxima in het centrum nog tussen 23 en 25 graden, daarna dalen ze naar 22 of 23 graden.

bron: Belga