OS 2016 - Ook Tomas Berdych blijft weg uit Rio door zikavirus

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tomas Berdych (ATP 8) zal niet aanwezig zijn op het olympische tennistoernooi in Rio de Janeiro uit vrees voor het zikavirus. Dat maakte de 30-jarige Tsjech zaterdag bekend, amper een dag nadat de Canadees Milos Raonic (ATP 7) en de Roemeense Simona Halep (WTA 5) om dezelfde reden forfait gaven. "Het spijt me dat ik moet aankondigen dat ik beslist heb om niet deel te nemen aan de Zomerspelen in Rio de Janeiro. Het was een moeilijke beslissing, die ik genomen heb na lange en moeilijke discussies met mijn vrouw (Ester Satorova)", aldus Berdych in een bericht op zijn Twitterpagina. "Ik heb net een gezin gesticht en wil niet dat zij gevaar lopen voor het zikavirus. Mijn voornaamste bezorgdheid is de gezondheidsrisico's beperken. Ik bied mijn verontschuldigingen aan aan iedereen die teleurgesteld is door deze beslissing", stelde de Tsjech.

Berdych bereikte op de Olympische Spelen van 2004 in Athene de kwartfinales. In 2008 (Peking) en 2012 (Londen) moest de Tsjech al vroeg in het toernooi zijn koffers pakken.

Brazilië kampt met het zikavirus, een ziekte die wordt overgedragen door de Aedes aegyptimuggen en vooral gevaarlijk is voor zwangere vrouwen omdat het virus kan leiden tot microcefalie of een te kleine schedel bij baby's.

bron: Belga