Kabinetschef Tommelein stapt op

Kabinetschef Tommelein stapt op

Sas Van Rouveroij stapt op als kabinetschef van Vlaams viceminister-president Bart Tommelein (Open Vld). De Gentse liberaal wil naar het Vlaams Parlement en vindt dat partijgenoot Herman De Croo daar zoals beloofd plaats moet maken. Dat schrijft De Tijd. De afspraak dateert al van bij de Oost-Vlaamse lijstvorming voor de verkiezingen van 2014. Halfweg 2016 zou Herman De Croo plaats maken voor Van Rouveroij. De Croo maakte de voorbije maanden echter meermaals duidelijk dat hij dit allerminst van plan is.
Van Rouveroij was intussen benoemd als kabinetschef van Annemie Turtelboom. Dat Bart Tommelein haar verving, bemoeilijkte echter zijn werk. “Bart en ik zijn vrienden. Ik ben lang fractievoorzitter geweest en hij is een tijdje mijn fractievoorzitter geweest in het Vlaams Parlement. Daardoor voelt de relatie kabinetschef-minister onbehaaglijk”, verduidelijkt hij in De Tijd.
Lieven Cobbaert vervangt Van Rouveroij op het kabinet. Hij was eerder al parlementair medewerker van Tommelein en is ex-adjunct-kabinetschef van Sven Gatz.

bron: Belga