Driekwart van de Belgen wenst wifi op vakantie

Wil jij vakantiekiekjes posten in the heat of the moment of richt jij je neus liever naar de zon dan naar het scherm op reis? Uit een recente marktonderzoek blijkt dat de reizende Belg draadloos internet onmisbaar vindt.

Maar liefst 70% van onze landsgenoten wil op hun vakantiebestemming kunnen inloggen op een wifi-netwerk om de trip te plannen. Bijna een vierde van de ondervraagden heeft zelfs last van stress als ze het moeten stellen zonder wifi. Ook verkiest bijna een vierde van de deelnemers wifi boven een zwembad, en wil 62,7% liever een verblijfplek mét wifi dan een logement zonder.

De cijfers blijken uit een marktonderzoek uitgevoerd door PanelWizard in opdracht van communicatiespecialist AVM, waarbij in totaal 1.029 Belgen werden ondervraagd.

Bijna drievierde van de Belgen vindt wifi op vakantie noodzakelijk om uitstapjes te plannen, restaurants op te zoeken en routes uit te stippelen via gps. Dat laatste is voor 16,9% van de Belgen een echte must, want zij vrezen aan te verdwalen als ze aangewezen zijn op kaarten of routeplanners.

Iets minder dan de helft van de participanten geeft aan minder contact te hebben met thuisblijvers als er geen wifi beschikbaar is.