Zwangere Victoria Azarenka zet carrière op pauze

Zwangere Victoria Azarenka zet carrière op pauze

Victoria Azarenka heeft aangekondigd zwanger te zijn en zal voor de rest van het jaar niet meer op een tennisbaan verschijnen. De 26-jarige tennisspeelster uit Wit-Rusland, voormalig nummer één van de wereld, verwacht op het einde van dit jaar haar eerste kind. Azarenka is het huidige nummer zes van de wereld en had voor het grootste gedeelte van dit seizoen af te rekenen met blessureleed. Haar laatste wedstrijd speelde ze bijna twee maanden geleden op Roland Garros, waar ze in de eerste ronde moest opgeven door een knieblessure.
“Tijdens de revalidatie van mijn knieblessure die ik op Roland Garros opliep, kreeg ik het nieuws van mijn dokter dat mijn vriend en ik op het einde van het jaar ouders zouden worden”, maakte Azarenka bekend op haar Twitter-acount. “Enerzijds zal ik de competitie in de sport waar ik van hou missen, maar anderzijds ben ik opgewonden over wat me allemaal te wachten staat.”

Azarenka is echter niet van plan om haar tenniscarrière definitief stop te zetten. “Ik ben geïnspireerd door zo veel sterke vrouwelijke atleten die op het hoogste niveau zijn teruggekomen nadat ze kinderen hebben gekregen en ik ben van plan om precies hetzelfde te doen”, voegde Azarenka toe op Twitter.

bron: Belga