Zikavirus houdt Canadese tennisser Milos Raonic weg uit Rio

Zikavirus houdt Canadese tennisser Milos Raonic weg uit Rio

De Canadese toptennisser Milos Raonic geeft forfait voor het olympisch tennistoernooi op de komende Spelen in Rio de Janeiro. Dat heeft de Canadese tennisfederatie (Tennis Canada) laten weten op zijn website. ’s Werelds nummer zeven Raonic, onlangs nog verliezend finalist op Wimbledon, wil zichzelf niet blootstellen aan de gevaren van het zikavirus. “Het is met een zwaar gemoed dat ik mijn forfait voor Rio aankondig”, aldus de 25-jarige Canadees. “Na veel gesprekken met mijn familie en mijn coach neem ik deze beslissing omwille van verschillende gezondheidsredenen, waaronder het zikavirus. Het was een moeilijke, persoonlijke keuze en ik wil er geen andere atleten mee beïnvloeden”, klinkt het bij Raonic.

“We respecteren de beslissing van Milos ten volle en we zijn er zeker van dat die niet makkelijk was”, stelde Kelly Murumets, voorzitter en CEO van Tennis Canada. De federatie zal nu Daniel Nestor nomineren om samen met Vasek Pospisil te dubbelen in Rio.
Brazilië kampt met het zikavirus, een ziekte die wordt overgedragen door de Aedes aegyptimuggen en vooral gevaarlijk is voor zwangere vrouwen omdat het virus kan leiden tot microcefalie of een te kleine schedel bij baby’s.

bron: Belga