Wolken baas komende dagen

Wolken baas komende dagen

Er verschijnen geleidelijk meer stapelwolken en in de namiddag kunnen er enkele buitjes vallen. Het kwik stijgt tot 21 of 22 graden. Tijdens het weekend is het zwaarbewolkt met zaterdag soms wat motregen en zondag eerder buiige regen. De maxima liggen rond 23 graden. Begin volgende week krijgen we tijdelijk vrij mooi weer met temperaturen rond of net boven 25 graden, zo meldt het KMI. Vanmorgen is het eerst licht of wisselend bewolkt, met geleidelijk meer stapelwolken, waaruit enkele geïsoleerde buitjes kunnen vallen. De wind is eerst overwegend zwak, maar wordt later meestal matig uit west tot noordwest. Op het einde van de dag en ’s avonds worden de opklaringen breder en is het overal droog. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 of 22 graden in het centrum van het land.

Vannacht wordt het geleidelijk zwaarbewolkt vanaf het westen. De wind draait opnieuw naar het zuidwesten en wordt in het binnenland meestal zwak, in het westen meestal matig. De minima liggen tussen 10 en 15 graden.

Morgen wordt het zwaarbewolkt met vooral na de middag wat motregen. Het wordt zachter, met maxima tussen 19 graden in Hoog-België en 23 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Zondag is het zwaarbewolkt met lichte regen, die geleidelijk een buiig karakter krijgt. Tussendoor verschijnen er opklaringen. Maxima rond 23 graden.

Maandag en dinsdag is het rustig en vrij mooi met zon en wolken. Het wordt warmer met maxima rond 25 graden. Woensdag en donderdag wordt het mogelijk nog iets warmer, maar tegelijk zou ook de kans op buien en onweer opnieuw stijgen.

bron: Belga