OS 2016 - Na Raonic is Simona Halep de volgende die wegblijft uit Rio door zikavirus

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Roemeense Simona Halep, nummer vijf van de wereld, zal niet aanwezig zijn op het olympische tennistoernooi in Rio uit vrees voor het zikavirus. Dat maakte ze vrijdag bekend, amper enkele uren nadat de Canadees Milos Raonic om dezelfde reden forfait gaf.

"Het spijt me dat ik moet aankondigen dat ik beslist heb om niet deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio. De reden van mijn beslissing is dat ik geen gevaar wil lopen voor het zikavirus", schrijft de 24-jarige tennisspeelster op haar Facebook-pagina.

"Na enkele gesprekken met mijn dokters en mijn familie, heb ik besloten dat de risico's te groot zijn voor mijn gezondheid en mijn verdere carrière. Zeker omdat ik als vrouw meer risico loop", voegde de kwartfinaliste van afgelopen Wimbledon en finaliste op Roland Garros van 2010 toe aan haar verklaring.

Enkele uren daarvoor kondigde ook Milos Raonic, onlangs finalist op Wimbledon en nummer zeven van de wereld, als een van de eerste spelers aan dat hij niet naar Rio afreist om geen risico's te nemen met betrekking tot het zikavirus.

"Het is met een zwaar gemoed dat ik mijn forfait voor Rio aankondig", aldus de 25-jarige Canadees. "Na veel gesprekken met mijn familie en mijn coach neem ik deze beslissing omwille van verschillende gezondheidsredenen, waaronder het zikavirus. Het was een moeilijke, persoonlijke keuze en ik wil er geen andere atleten mee beïnvloeden", klonk het bij Raonic.

Brazilië kampt met het zikavirus, een ziekte die wordt overgedragen door de Aedes aegyptimuggen en vooral gevaarlijk is voor zwangere vrouwen omdat het virus kan leiden tot microcefalie of een te kleine schedel bij baby's.

bron: Belga