Oefenmatch AA Gent tegen Ajax afgelast voor veiligheid

Oefenmatch AA Gent tegen Ajax afgelast voor veiligheid

De oefenmatch tussen AA Gent en de Nederlandse grootmacht Ajax Amsterdam gaat niet door. Dat maakten de Buffalo’s bekend op de website van de club. De wedstrijd zou morgen om 15 uur gespeeld worden in het Nederlandse Nieuwleusen. De burgemeester van de overkoepelende gemeente Dalfsen kan de veiligheid van de supporters niet garanderen, maakte de Nederlandse club bekend op de website. “De plaatselijke burgemeester heeft in overleg met de politie beslist dat de wedstrijd niet mag doorgaan”, aldus AA Gent. De club zegt zo snel mogelijk te zullen communiceren over de terugbetaling van de tickets.

Volgens een persbericht van de gemeente Dalfsen is er bij de politie informatie binnengekomen dat een groep supporters van de harde kern van Ajax zich zal verzamelen niet ver van Nieuwleusen en dat die groep ook supporters van Anderlecht heeft uitgenodigd. “De kans is reëel dat deze supporters de wedstrijd tussen Ajax en AA Gent op het terrein van USV in Nieuwleusen willen bezoeken en mogelijk misbruiken. Hierdoor wordt het risico voor bezoekers te groot om de wedstrijd door te laten gaan”, staat in een verklaring van de gemeente Dalfsen.

Ook de andere oefenwedstrijd die Ajax zaterdag zou spelen tegen de Russische club Krilia Sovetov (om 18 uur) is afgelast. AA Gent speelt vanavond om 19 uur nog een oefenwedstrijd tegen de Nederlandse club PEC Zwolle.

bron: Belga