Noël Slangen veroordeeld voor laster aan Jan Peumans

Noël Slangen veroordeeld voor laster aan Jan Peumans

De burgerlijke rechtbank van Hasselt heeft gewezen communicatie-expert Noël Slangen veroordeeld voor laster en eerroof aan het adres van Jan Peumans (N-VA). Hij moet de Vlaams Parlementsvoorzitter één euro morele schadevergoeding betalen omdat hij hem eind 2008 ten onrechte had ­beticht van schriftvervalsing en corruptie, zo schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vanmorgen. “Als ik voor één euro het trieste ­bestaan van Jan Peumans kan opfleuren, vind ik dat een goede ­investering”, ­reageert ­Slangen laconiek.

Het dispuut startte tien jaar geleden, toen Groep C van Slangen de communicatie verzorgde voor de BAM. Het bureau ontving hiervoor al zes miljoen ­euro. Volgens de BAM én ­Jan Peumans gebeurde dat ­zonder contract.

Slangen ontkende dat in Terzake en stelde dat Peumans zelf boter op zijn hoofd heeft. Volgens hem kon N-VA’er Bart Van Camp in 2003 pas communicatieambtenaar van de BAM worden “door een interventie van Peumans waarna het examen werd vervalst”. Peumans diende daarop een klacht in.

bron: Belga