Marc Wilmots neemt trots afscheid: "België op de wereldkaart gezet"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marc Wilmots ziet na zeven jaar een einde komen aan zijn verhaal bij de Rode Duivels. De 47-jarige oefenmeester heeft in onderling overleg met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zijn contract, dat nog twee jaar liep, ontbonden. "We mogen trots zijn op wat we bereikt hebben, we hebben België op de wereldkaart gezet", laat Wilmots optekenen in een eerste reactie op de website van de KBVB. "Vandaag werd in onderling overleg besloten om een bladzijde om te draaien. Ik wil de supporters, de spelers en de staf bedanken", steekt Wilmots, die zelf de media niet te woord stond, van wal. "Das Kampfschwein" verliet het bondsgebouw een kwartier voor de persconferentie via de achterdeur.

"De voorbije vier jaar hebben we mooie dingen verwezenlijkt. We stegen van de 54e naar de eerste plaats op de FIFA-ranking en pronken nog steeds op de tweede plaats. We plaatsten ons als groepswinnaar voor het WK 2014 en het EK 2016 en bereikten telkens de kwartfinale."

"We hebben een groep opgebouwd van heel hoog niveau, zowel op menselijk als op voetbaltechnisch vlak. De supporters zijn weer enthousiast over de Rode Duivels. We hebben België op de wereldkaart geplaatst. We mogen fier zijn op wat we allemaal samen, spelers, supporters en staf, bereikt hebben. Hartelijk bedankt voor deze vier prachtige jaren", besluit Wilmots zijn open brief.

Wilmots kwam op 6 juni 2012 officieel aan het roer bij de Rode Duivels. Hij volgde toen de naar Club Brugge verkaste Georges Leekens op, van wie hij de assistent was. Eerder was Wilmots bij de nationale ploeg ook al de rechterhand van de Nederlander Dick Advocaat.

bron: Belga