De Keersmaecker wil niets zeggen over ontslagvergoeding Wilmots

door
Belga
Leestijd 2 min.

Marc Wilmots is niet langer bondscoach van de nationale ploeg. Zijn contract, dat nog tot 2018 liep, is in onderling overleg ontbonden. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bekend op een persconferentie in het bondsgebouw. Bondsvoorzitter François De Keersmaecker wenste Wilmots uitdrukkelijk te bedanken voor bewezen diensten, maar wilde niet dieper ingaan over een mogelijke ontslagvergoeding.

Wilmots (47) kwam op 6 juni 2012 officieel aan het roer bij de Rode Duivels. Hij volgde toen de naar Club Brugge verkaste Georges Leekens op, van wie hij de assistent was. Eerder was Wilmots bij de nationale ploeg ook al de rechterhand van de Nederlander Dick Advocaat. "Met Marc als bondscoach zijn we van de 54e naar de eerste plaats op de FIFA-ranking gestegen, we willen hem uitdrukkelijk bedanken voor het parcours dat de nationale ploeg de voorbije vier jaar aflegde."

Over een ontslagvergoeding, die naar verluidt zo'n miljoen euro zou bedragen, wilde De Keersmaecker het niet hebben. "We gaan in onderling akkoord uit mekaar, alles is op een correcte manier geregeld", aldus de bondspreses. "Alle besprekingen, die geleid werden door Bart Verhaeghe en Mehdi Bayat, zijn in een constructieve sfeer verlopen. We zijn op een volkomen correcte manier uit mekaar gegaan. Cijfers of details geef ik niet, daar zeg ik liever niets over", klonk het. "De bladzijde is omgeslagen, nu moeten we vooruitkijken"

Wilmots vertrekt dus, over de rest van de staff is nog niets beslist. "Die evaluaties gebeuren later pas, rond begin augustus. Nu is het nog te vroeg om hen te evalueren."

bron: Belga