Aanslag Nice – Franse moslimorganisatie CFCM veroordeelt aanslag

Aanslag Nice - Franse moslimorganisatie CFCM veroordeelt aanslag

De Franse Raad voor de Moslimcultus (CFCM), een van de belangrijkste moslimorganisaties van Frankrijk, heeft de aanslag van donderdagavond in Nice veroordeeld, zo meldden Le Figaro en BFMTV. “Frankrijk wordt opnieuw getroffen door een extreem ernstige aanslag”, zo klinkt het in een verklaring van de CFCM. De organisatie heeft het over “een gruwelijke en verwerpelijke aanval die ons land treft op de nationale feestdag die de waarden van vrijheid, gelijkheid en broederschap viert”.
De CFCM is volledig solidair met de inwoners van Nice, en drukt zijn diepe medeleven uit met de families van de vele slachtoffers en wensen de gewonden een spoedig herstel toe”, zo gaat de verklaring verder.
De Raad roept de Franse moslims ook op vrijdag te bidden “ter nagedachtenis van de slachtoffers van deze barbaarse aanslag”.
En ook het World Jewish Congress veroordeelt de aanslag. “In naam van de Joodse gemeenschap wereldwijd, veroordeel ik deze aanslag en uit ik mijn diepste medeleven uit voor de slachtoffers en het Franse volk, die jammer genoeg zeer bekend zijn geworden met de tragedie van het terrorisme”, aldus voorzitter Ronald S. Lauder. “De internationale gemeenschap moet zich verenigen en er alles aan doen om het terrorisme vanuit zijn wortels te elimineren, om ons te bevrijden uit de gevangenis van angst waarin we gevangen zitten.”
“Deze moordenaars hebben opnieuw aangetoond dat niets voor hen heilig is. Overal ter wereld, van Tel Aviv tot Istanboel, van Brussel tot Orlando, Parijs en nu Nice, worden mensen meer en meer bang, omdat ze gedood kunnen worden door gewoon hun huis te verlaten”, klinkt het. “We mogen de terroristen niet laten winnen. We moeten ons recht weer opnemen om te leven en om ons leven vrij en vreedzaam te leven.”

bron: Belga