Dumoulin en Froome heersen in tijdrit

Tom Dumoulin heeft met een indrukwekkende tijdrit zijn tweede ritzege in deze Ronde van Frankrijk geboekt. De Nederlandse kampioen tegen de klok reed de tegenstand op een hoopje: geletruidrager Chris Froome was tweede op 1'03", Nelson Oliveira derde op 1'31". Thomas De Gendt finishte als eerste Belg, op 4'08".
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Dumoulin kwam als topfavoriet aan de start voor de heuvelachtige 37.5 km tussen Bourg-Saint-Andéol en Vallon-Pont-d'Arc, en maakte zijn rol waar. De andere winnaar van de dag was Chris Froome. De Brit liet zijn nachtmerrie op de Mont Ventoux - waar hij een stuk zonder fiets naar boven moest - achter zich, en smeerde zijn rivalen stevig tijdverlies aan.

Enkel de Nederlander Bauke Mollema kon de schade enigszins beperken en wordt tweede in het algemeen klassement, op 1'47". Froome's landgenoot Adam Yates is derde op 2'45". Nairo Quintana - vooraf beschouwd als de grootste uitdager van Froome - verloor vandaag meer dan twee minuten. In het algemeen klassement staat hij pas vierde, op bijna drie minuten (2'59").

Morgen rijden de renners over 208 kilometer van Montélimar naar Villars-les-Dombes.