Vermoedelijke moordenaar van jonge Belgische in Sint-Maarten gearresteerd

De procureur-generaal van Basse-Terre in Sint-Maarten heeft de arrestatie van de vermoedelijke moordenaar van de 21-jarige Wendy M. aangekondigd, zo meldt het lokale nieuwsmedium Soualiga Post op zijn website. De jonge Belgische vrouw verdween zaterdag tijdens haar vakantie op het eiland en werd de dag erop dood teruggevonden. Procureur-generaal Samuel Finielz zei tijdens een persconferentie woensdagnamiddag dat een man werd opgepakt die bekende Wendy M. te hebben verwond en aangerand.
De dader werd volgens Soualiga Post dinsdagochtend op het strand gearresteerd, en is een man uit Sint-Maarten die werd geboren in 1994. Hij kon gearresteerd worden op basis van drie getuigenissen. “Iemand verklaarde dat ze zaterdagochtend een man uit de bosjes zag komen die zich verdacht gedroeg”, aldus Finielz. De getuige gaf een zeer duidelijke fysieke beschrijving van de man, die ook bevestigd werd door de andere getuigen.
Donderdag wordt volgens Soualiga Post een autopsie uitgevoerd op het lichaam van Wendy M. door twee forensische artsen die daarvoor speciaal uit Guadeloupe komen. Daarna wordt het lichaam teruggegeven aan de familie, die dit weekend weer naar België moet vertrekken.

bron: Belga