Tele-Onthaal op zoek naar 100 nieuwe vrijwilligers om stijgende vraag te beantwoorden

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na een recordjaar in 2015 is de dienst Tele-Onthaal, die een luisterend oor biedt aan al wie daar nood aan heeft, op zoek naar minstens 100 nieuwe vrijwilligers. "Om permanent bereikbaar te zijn, hebben we immers vele oren en ogen nodig", zo meldt de dienst via een persbericht. Elke dag contacteren meer dan 300 mensen de dienst Tele-Onthaal. In 2015 noteerde de dienst het hoogste aantal telefoongesprekken in 5 jaar tijd. Daarnaast is het aantal chatgesprekken verdubbeld ten opzichte van 2011. De voornaamste thema's waarvoor mensen contact opnemen met Tele-Onthaal blijven relaties, gezondheid en eenzaamheid.

Om de stijgende vraag op te vangen, is Tele-Onthaal nu op zoek naar zeker 100 nieuwe vrijwilligers. Van hen wordt verwacht dat ze zich 4 uur per week vrijmaken om te luisteren naar de problemen van de bellers en de gebruikers van de chatdienst. Ter voorbereiding op die taak organiseert Tele-Onthaal in de 5 Vlaamse provincies opleidingsreeksen voor kandidaat-vrijwilligers.

Op 24 september begint de basisopleiding in Antwerpen, op 15 oktober in West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant en op 22 oktober ook in Oost-Vlaanderen. In Limburg steekt de opleiding pas van wal in november.

Ongeveer 600 mensen werken reeds als vrijwilliger bij Tele-Onthaal.

bron: Belga