Rode Duivels behouden na EK tweede plaats op FIFA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

België blijft (althans in theorie) het tweede beste voetballand ter wereld. Op de vanmorgen bekendgemaakte nieuwe wereldranking van de FIFA behouden de Rode Duivels hun tweede plaats. Eden Hazard en co werden op het EK in Frankrijk al in de kwartfinales uitgeschakeld maar worden daarvoor niet afgestraft in het nieuwe FIFA-klassement, dat voor het eerst sinds 2 juni is aangepast. Met 1401 punten moet België alleen vicewereldkampioen Argentinië (1585 punten) voor zich dulden. Colombia (1331 punten) blijft derde voor wereldkampioen Duitsland (1319 punten) en Chili (1316 punten), dat zijn titel op de Copa America verlengde.

Kersvers Europees kampioen Portugal (1266 punten) wipt van acht naar zes. Dan volgt verliezend EK-finalist Frankrijk (1189 punten), dat tien plaatsen wint. Spanje zakt van zes naar acht en wordt gevolgd door Brazilië (-2) en Italië (+2).

Wales, dat België uit de halve finales van het EK hield, is met vijftien plaatsen winst de grootste stijger. Bale en co staan elfde.

Bosnië-Herzegovina staat 29e (-9) en blijft daarmee de hoogst geplaatste tegenstander van België in de voorronde van het WK 2018, die in september begint. Griekenland is 52e (-12), Cyprus 85e (-1) en Estland 116e (-22). Het pas door de FIFA erkende Gibraltar heeft nog geen ranking.

België speelt zijn eerste WK-kwalificatiematch op 6 september in Cyprus.

De volgende FIFA-ranking wordt op 11 augustus vrijgegeven.

bron: Belga