Patrick Kluivert directeur voetbal Paris Saint-Germain

door
Belga
Leestijd 2 min.

Patrick Kluivert is de nieuwe directeur voetbal bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain, de nieuwe club van Rode Duivel Thomas Meunier. Dat meldde De Telegraaf en is ook bevestigd door PSG zelf. Patrick Kluivert zou komend seizoen de A1 van Ajax onder zijn hoede nemen. "Ik vond het ontzettend lastig toen ik hoorde dat PSG mij wilde hebben, want mijn focus was gericht op het trainen van de talenten van Ajax onder 19. En mijn hart ligt hier, bij Ajax. Nadat mij werd duidelijk gemaakt om welke functie het binnen PSG ging, kon ik deze geweldige uitdaging niet weigeren", aldus Kluivert, die onlangs een tweejarig contract als jeugdtrainer tekende. "Ik weet zeker dat beide clubs hier in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen en ik hoop dat ik daar een rol bij kan spelen"

Kluivert gaat volgens De Telegraaf leiding geven aan de nationale en internationale ontwikkeling van de club en hij wordt aanspreekpunt voor de nieuwe hoofdcoach, de Spanjaard Unai Emery. Tevens wordt Kluivert belast met het aan- en verkoopbeleid, de voetbalschool en zal hij optreden namens de club in contacten met andere topclubs en topspelers in de wereld.

"Aan de ene kant is het een aderlating en het verraste ons enorm toen hij hiermee kwam. Maar zowel binnen de directie als het technisch hart zagen wij ook wel in dat we hem deze kans niet konden ontnemen", aldus Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax. "Het is onderling netjes afgehandeld, onze relatie met Patrick is goed en zal ook goed blijven. Wij denken zelfs dat het goed kan zijn voor Ajax dat Patrick bij een topclub als PSG zo?n functie kan gaan uitoefenen. Over zijn opvolging kunnen we nu nog niks zeggen, maar wij verwachten dat op korte termijn wel te kunnen doen."

Kluivert won als speler met Ajax ruim twintig jaar geleden de Champions League en de wereldbeker. Daarna voetbalde hij voor AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia, PSV en Lille. In 79 interlands voor Oranje scoorde de Amsterdammer veertig keer. Kluivert ging na zijn voetballoopbaan als trainer aan de slag. Hij was onder meer assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal.

bron: Belga