Klaus Van Isacker versterkt tijdelijk hoofdredactie Bruzz

Klaus Van Isacker versterkt tijdelijk hoofdredactie Bruzz

Klaus Van Isacker, in het verleden actief bij VTM, De Tijd en De Morgen, zal tijdelijk de hoofdredactie versterken van Bruzz, de vroegere Vlaams-Brusselse Media. Dat meldt Bruzz in een persbericht. Met Van Isacker naast zich is het de bedoeling dat huidig hoofdredacteur Jeroen Roppe zich gaat “focussen op de visie, de strategie en de verdere uitbouw op de lange termijn van Bruzz”, klinkt het in een persbericht. Van Isacker zelf neemt de dagelijkse leiding van de nieuwsredactie op zich tot en met maart 2017.

Van Isacker was tien jaar directeur informatie van VTM, directeur redacties van De Tijd en L’Echo, en algemeen hoofdredacteur van De Morgen. Voor VIER produceerde hij “Terug naar eigen land”, het programma waarbij zes Vlamingen de vluchtelingenroutes vanuit het Midden-Oosten en Afrika afreisden.

“Het jongste jaar is op Bruzz bijzonder veel gerealiseerd”, zegt Jo Mariens, algemeen directeur van Bruzz, in het persbericht. “We hebben de radio, TV, de site, de krant en het magazine samengebracht onder één merk, en we hebben een centrale redactie geïnstalleerd.”

Volgens Mariens is nu de tijd gekomen om mediamerk Bruzz nog verder uit te bouwen en relevant, “zelfs incontournable”, te maken voor al wie in Brussel geïnteresseerd is. “Bruzz moet de referentie worden voor wie naar Brussel reist en pendelt, er woont en werkt. Klaus moet door het dagdagelijks leiden van de redactie zorgen voor een excellente uitvoering van de lijnen die worden uitgezet. Een evaluatie hiervan is gepland tegen het einde van het jaar.”

bron: Belga