British Open golf – Pieters twaalfde na eerste ronde Open Championship

British Open golf - Pieters twaalfde na eerste ronde Open Championship

Thomas Pieters heeft zijn eerste ronde op een majortoernooi afgewerkt in 68 slagen, drie onder par. Op de 145e editie van het Open Championship (Major/8.200.000 euro), dat plaatsvindt op de Royal Troon golfbaan in Ayrshire, sloot hij dag één af op een gedeelde twaalfde plaats. Colsaerts staat op een gedeelde 75e stek. Pieters startte met birdies op de holes één en drie, waarna hij op de achtste hole een bogey op zijn kaart moest schrijven. Op de moeilijke tweede parcourshelft putte de 24-jarige Antwerpenaar nog birdies weg op de holes veertien en zestien.
In de tussenstand telt hij vijf slagen meer dan Phil Mickelson. De 45-jarige linkshandige Amerikaan, winnaar van het toernooi in 2013, kwam foutloos rond in 63 slagen, acht onder par. ‘Lefty’ telt drie slagen voorsprong op zijn landgenoot Patrick Reed en de Duitser Martin Kaymer.
Nicolas Colsaerts, die vorige week dankzij een derde plaats in de Scottish Open zijn plaats kon veiligstellen voor de derde Major van het seizoen, putte op de eerste negen holes vier birdies weg waartegen hij een bogey moest incasseren. Op de tweede parcourshelft vlotte het minder, wat resulteerde in drie bogeys, een birdie en een dubbele bogey op de zeventiende en op één na laatste hole. Met een gedeelde 75e plaats ligt de weg nog open naar de finaleronden.

bron: Belga