Antonio Conte looft Batshuayi op eerste persbabbel als Chelseacoach

door
Belga
Leestijd 2 min.

Antonio Conte heeft zijn eerste persconferentie gegeven als nieuwe trainer van Chelsea. De Italiaan had het onder meer over Michy Batshuayi, de Rode Duivel die voor 40 miljoen euro overkomt van Marseille. "Hij is een jonge speler maar heel sterk. Hij heeft een goeie techniek, is tweevoudig. Hij is een groot talent. Ik ben heel blij met zijn komst. De club heeft een grote speler gekocht, voor het heden en voor de toekomst", stelde Conte.

De 46-jarige Italiaan gaat voor het eerst aan de slag in de Premier League. De voorbije twee jaar stond hij aan het hoofd van de Italiaanse nationale ploeg, waarmee hij op het EK in de kwartfinales strandde tegen Duitsland. In de groepsfase leidde Conte de Squadra voorbij België (2-0). Daarvoor coachte de oud-middenvelder Juventus naar drie opeenvolgende titels.

"Dit is voor mij het juiste moment om naar Engeland te komen", legde hij uit. "Ik hou van de uitdaging, om mezelf te bewijzen. Ik weet niet of het de moeilijkste uitdaging in mijn carrière wordt. Juventus was ook twee keer zevende geworden."

Grinta staat bij Conte voorop. "Het is belangrijk dat spelers klaar zijn om te vechten, goed voetbal spelen en onze passie en emoties overbrengen naar de fans. Chelsea hoort voor de titel te strijden. Onze plaats is in de Champions League. Daar horen wij thuis. Het is wel een heel moeilijke competitie. Er zijn zes of zeven ploegen die kampioen kunnen spelen. Ik vind dat een opwindend vooruitzicht."

bron: Belga