Tomorrowland krijgt volgend jaar mogelijk weer twee weekends

Het populaire dancefestival Tomorrowland in Boom krijgt in 2017 mogelijk opnieuw twee weekends. Dat meldt de regionale televisiezender ATV. Zo wil de organisatie tegemoet komen aan de wens van inwoners uit Boom, Rumst en andere omliggende gemeentes om een grotere kans te maken om erbij te kunnen zijn. Na de editie van dit jaar komt er een overleg met alle betrokken partijen.
door
Julie
Leestijd 1 min.

Fans van Tomorrowland uit de Rupelstreek organiseerden een Facebookoproep om meer tickets voor de buurt te voorzien en om elk jaar twee festivalweekends te organiseren. In 2014 ging het festival ook al eens twee weekends door, naar aanleiding van hun tiende verjaardag. Daar waren toen enkele inwoners uit Boom niet mee akkoord en zij dienden zelfs een klacht in. De organisatie laat nu echter weten dat de relatie met de buurt sterk verbeterd is en dat er meer rekening zal worden gehouden met hun eisen rond geluidsoverlast en mobiliteit.

De provincie Antwerpen zou na de zomer een beslissing nemen. Tomorrowland zelf is voorstander van opnieuw een tweede weekend, maar benadrukt dat er nog niets concreet is. Alle aandacht gaat nu nog naar de editie van 2016, die doorgaat van 22 tot 24 juli.

 

 

Foto Belga / J. Roosens